Uvjeti kupnje

I. Općenito

Internetska stranica www.bonzer.com.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Bootex j.d.o.o., Trnovec, Ivana Cankara 12, OIB: 72847919501.

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se na trgovačko društvo Bootex j.d.o.o.

Pojam Kupac odnose se na fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja.

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenama kupljenih proizvoda. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s time da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije.

Pristup na internetske stranice www.bonzer.com.hr. ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

II. Glavna obilježja robe

Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem naše baze podataka.
Vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.bonzer.com.hr podložni su nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

III. Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.bonzer.com.hr izražene su u kunama. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave te se isti posebno naplaćuju.

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda i cijena dostave, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

IV. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

1. internet bankarstvom ili općom uplatnicom
2. pouzećem ( plaćanje gotovinom kod preuzimanja )
3. kreditnom karticom ( Maestro, MasterCard, Visa )

U slučaju da kupac robu namjerava uplatiti na račun prodavatelja (virmanom, e-bankingom, u pošti, banci…) potrebno je izabrati opciju “Internet bankarstvo/virman” na drugom koraku košarice bonzer.com.hr

Rok za uplatu iznosa narudžbe iznosi 5 dana.

Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na našem računu.

U rijetkim slučajevima može se desiti da naručeni proizvodi nisu dostupni na zalihi.

Ako roba nije raspoloživa prodavatelj će obavijestiti kupca o točnom roku isporuke ili će prodavatelj kupcu vratiti uplaćeni iznos.

Kod odabira plaćanja internet bankarstom ili putem opće uplatnice, potrebno je u roku od 5 dana izvršiti uplatu na niže navedene podatke:

Primatelj: Bootex j.d.o.o.
Adresa: Ivana Cnkara 12, 42202 Trnvovec
Račun u Zagrebačkoj banci
IBAN: HR9423600001102588657
Model: HR00
Poziv na broj: broj narudžbe
Opis plaćanja: broj narudžbe

Nakon odabira plaćanja “Karticom” otvorit će se polja za upis podataka o kartici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na serverima prodavatelja. Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, potrebno je odabrati neki od alternativnih načina plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica Prodavatelj nema podatke, mogu biti tehničke ili poslovne prirode.

U slučaju da Kupac želi platiti gotovinom, potrebno je odabrati plaćanje pouzećem ( vrijedi samo za Hrvatsku ).

Pošiljke dostavljamo putem GLS dostavne službe.

Okviran rok dostave za Hrvatsku iznosi 5 radnih dana (radni dani su od ponedjeljka do petka isključujući praznike).

Rok dostave za otoke produljuje se za nekoliko radnih dana ovisno o otoku.

U slučaju veće gužve, dostava proizvoda može se produžiti o čemu će Prodavatelj obavijestiti Kupca putem elektroničke pošte.
Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

HRVATSKA

Cijena dostave:

  • plaćanje pouzećem 25 kn
  • plaćanje internet bankarstvom ili karticama 20 kn
  • BESPLATNA DOSTAVA iznad iznosa 799 kn

OSTALE ZEMLJE

Plaćanje moguće samo karticama.

Rok dostave: 3-7 radnih dana

Cijena dostave:

DRŽAVAPOŠTARINA
Austrija10 €
Belgija10 €
Danska10 €
Nizozemska10 €
Njemačka10 €
Slovenija10 €
Velika Britanija10 €
Češka, Finska, Francuska, Italija12 €
Luksemburg, Mađarska, Poljska12 €
Portugal, Rumunjska, Slovačka12 €
Španjolska, Švedska, Island, Švicarska12 €
Ostatak Europe16 €

Naši proizvodi zapakirani su tako da se prilikom transporta ne mogu oštetiti.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenog proizvoda provjeriti pošiljku i eventualna transportna oštećenja odmah prijaviti dostavljaču.
Ukoliko se radi o oštećenju nastalom neovisno o transportu, molimo pogledati link reklamacije.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog nedostatka proizvoda na zalihama, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni artikli nastojati će se isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

V. Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica,dobiva se kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi.
Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.
Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Conversion statement

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

VI. Autorska prava

Bonzer.com.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Bonzer.com.hr i podložno je tužbi.

VII. Jednostrani raskid ugovora

Kupac ima pravo, ne navodeći razlog, na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Kako bi mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, potrošač mora obavijestiti tvrku Bootex j.d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu ovog teksta ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor. Obrazac je potrebno poslati putem elektroničke pošte na: info@bonzer.com.hr ili na adresu tvrtke Bootex j.d.o.o., Ivana Cankara 12, 42202 Trnovec Bartolovečki.

Korisnik je dužan robu vratiti na adresu Bootex j.d.o.o., Ivana Cankara 12, 42202 Trnovec, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je potrošač uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam.

Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu na vrijeme ako je prije isteka naprijed navedenog roka poslao robu trgovcu.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada tvrtka Bootex j.d.o.o. zaprimila kupčevu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. Povrat novca tvrtka Bootex j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit će te obaviješteni.

Ka po specifikaciji potrošača’ je roba koja nije unaprijed proizvedena već je izrađena na temelju individualnog izbora ili odluke potrošača.

VIII. RJEŠAVANJE SPOROVA

EUcommision

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, prijedlog za mirenje Centru za mirenje ili Europskoj komisiji putem obrasca za online rješavanje sporova. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

IX. Pisani prigovor potrošača

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da pisani prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu podnijeti pisanim putem na adresu: BOOTEX j.d.o.o., Ivana Cankara 12, 42202 Trnovec  ili elektroničkim putem na mail: info@bonzer.com.hr

Uvjete kupnje možete preuzeti ovdje.

Ostanimo u kontaktu! ♥

Pridruži se našoj Bonzer obitelji i ostani u toku
sa svim našim novostima i popustima!

🌟Zima nikada nije bila toplija: popust 40% na sve! 🌟
Uživajte u magičnih 40% popusta na sve haljine i ne propustite ovu jedinstvenu priliku.
x